As Oy Multisillanrinne sai uuden julkisivun ja parvekkeet

Palaa referenssilistaan

As. Oy Multisillanrinteen urakan erityispiirre oli monen urakoitsijan yhtäaikainen operointi. Samaan aikaan parveke- ja julkisivuremontin kanssa taloyhtiöön asennettiin maalämpöä ja uudistettiin viemäröintejä talojen välille.

– Urakoitsijat joutuivat sovittelemaan töitään ja väistelemään välillä toisiaan. Remonttitalo toimi pääurakoitsijana ja mahdollisti kaikkien töiden joustavan etenemisen, kertoo Asunto-osakeyhtiö Multisillanrinteen hallituksen puheenjohtaja Samuel Kiviharju.

Vuonna 1976 rakennetun, kolmen kerrostalon ja 72 asunnon taloyhtiön julkisivu- ja parvekeuudistus alkoi kuntotutkimuksella. Remonttitalo valittiin urakoitsijaksi kilpailutuksen jälkeen.

Urakka alkoi keväällä 2022 ja jatkui talven tuloon saakka. Tätä tekstiä kirjoitettaessa (toukokuussa 2023) urakan loppusuora on parhaillaan käynnissä.

– Maalari on tehnyt vielä joitakin paikkamaalauksia. Porraskäytävän katoksia on tiivistetty ja esimerkiksi vanhojen tikapuiden reiät paikattu uusien tikkaiden asennuksen takia.
– Tämän kevään lopputöiden tarve oli tiedossa ajoissa, sillä esimerkiksi pihatöitä ei ollut järkevä tehdä syksyllä.

”Meillä kävi tuuri Remonttitalon valinnassa”

Samuel Kiviharju kiittää Remonttitalon tiedotusta ja tavoitettavuutta.

– Tiedotus hallitukselle ja asukkaille ei ole ollut yhtä hyvällä tasolla aiemmissa remonteissamme. Tieto remontin etenemisestä pysyi ajan tasalla – rappukäytävien infolakanaa vaihdettiin aina kun aikataulumuutoksista sovittiin. Työmaakokouksia oli riittävästi, ja asiat etenivät joustavasti.

– Yksittäinen iso asia oli Remonttitalon erinomainen tavoitettavuus. Työnjohtaja Jukka Karjalainen jätti jopa oman matkapuhelinnumeronsa jokaiseen rappukäytävään. Jukka kertoi, että hänelle voi soittaa kysymyksistä minä päivänä ja vuorokaudenaikana tahansa. Tämä koski niin asukkaita kuin vuokralaisia.

Suuressa projektissa tulee lähes aina joitakin yllätyksiä.

– Asioista päästiin aina helposti sopimukseen. Saimme myös heti tiedon, jos jotain ylimääräistä tarvetta ilmeni.

– Voi sanoa, että meillä kävi tuuri urakoitsijan valinnassa. Emme tienneet etukäteen, että Remonttitalo oli niin hyvä kuin lopulta oli.

Kiitosta asiakaslähtöisyydestä

Eikö jäänyt mitään toivomisen varaa?

– Huomioita saa kyllä hakemalla hakea. Yksi parannuskohde tulee mieleeni. Keinujen katkaistut tolpat olivat ulkona maassa. Ne olisi voinut aidata, tosin vahinkoja ei niidenkään osalta sattunut. Vaaran paikat oli kyllä muuten aidattu ja suojattu. Mutta ei työnjohtokaan voi aina ihan kaikkea huomata.

– Suurin positiivinen asia oli Remonttitalon asenne. Työt etenivät asiakaslähtöisesti, kyselemällä, tiedottamalla ja avaamalla selkeästi, jos joku työosa olisi järkevämpi ratkaista alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavasti.

Samuel Kiviharjun mukaan Remonttitalo on asiantunteva, kokenut, osaava ja ystävällinen urakoitsija, jota voi rehellisesti suositella.

– Jos meille jatkossa tulee jotain remontointitarvetta heidän toimialueeseensa liittyen, pyydämme heiltä tarjouksen varmasti.

Ammattilaisten palvelu
– Jätä soittopyyntö

  • yhteyskanava rakennuttajille, suunnittelijoille, isännöitsijöille ja taloyhtiöiden sekä kiinteistöjen edustajille
  • jätä viesti, ja aiheesi tunteva henkilö soittaa sinulle nopeasti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.